США готують пристрої, які глушитимуть супутники РФ та Китаю – Bloomberg

Джерело:Bloomberg

США планують розгорнути нову наземну систему глушіння, щоб перешкоджати китайським і російським супутникам передавати інформацію про американські війська.

Пентагон протестував систему на початку року у двох місцях, контроль здійснювався з третьої локації. Система призначена для протидії супутниковому зв’язку супротивника. Пентагон наголошує, що ця технологія є оборонною і вузькоспрямованою, на відміну від російської протисупутникової ядерної зброї.

США планують розгорнути перші 11 з 24 дистанційних модульних терміналів у найближчі місяці. Решта можуть бути встановлені до 31 грудня.

Термінали невеликі, транспортабельні та недорогі. Вони доповнюють вже розгорнуті системи Counter Communications System і Meadowlands, забезпечуючи розгалужену, дистанційно керовану і мобільну мережу.

Нова технологія не знищує супутники, а лише тимчасово виводить їх з ладу.

  • США стверджують, що Росія запустила супутник, який, на їх думку, “імовірно здатний атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті”.
  • Велика кількість російських експертів вирушила до Північної Кореї для допомоги у розробці її супутника-шпигуна, стверджує південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.
  • Неробочий російський супутник розпався майже на 200 уламків на орбіті, що змусило астронавтів на Міжнародній космічній станції сховатися приблизно на годину.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.