Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російських хакерів

Джерело: Reuters

Міністерство фінансів США повідомило  у п’ятницю, 19 липня, що вводить санкції щодо двох лідерів російської хакерської групи Cyber ​​Army of Russia Reborn через їх роль у нападах на критичну інфраструктуру США.

В заяві Мінфіну йдеться, що Панкратова Юлія Володимирівна та Дегтяренко Денис Олегович є лідерами угруповання та основними хакерами.

Їхня група, відома як CARR, проводила кібератаки в Україні та країнах і компаніях, які її підтримують. Минулого року CARR почала заявляти про атаки на численні критично важливі інфраструктурні проєкти в Сполучених Штатах і Європі.

“Зусилля CARR та його членів, спрямовані на націлювання на нашу критичну інфраструктуру, становлять неприйнятну загрозу для наших громадян і наших спільнот із потенційно небезпечними наслідками”, — заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.