Поліція підтвердила, що зловмисник стріляв в Ірину Фаріон

Джерело: поліція Львівської області

Поліція Львівської області підтвердила, що сьогодні, 19 липня, вистрілили у мовознавицю Ірину Фаріон. Її госпіталізували з вогнепальним пораненням голови.

До правоохоронців повідомлення надійшло о 19:30. 

Наразі проводиться спеціальна операція для затримання стрільця, до якої залучені співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував інцидент.

“Навіть в часі війни, у тиловому місті, не повинні відбуватися такі жахливі події. Вимагаємо розслідування і покарання винних! Молимось за одужання Ірини Дмитрівни!” – написав він.

Нагадаємо, що в жінку вистрілили на вулиці Масарика, 3 й влучили у скроню. Журналістка і телеведуча каналу “Еспресо” Марта Оліярник повідомила, що стрільця бачили сусіди. Він був в рукавичках та зі зброєю без глушника.

Попередньо відомо, що нападник чекав на Фаріон біля її будинку.

Також за інформацією журналіста і ведучого Андрія Дрозди, вона перебуває у критичному стані.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.