Зеленський провів телефонну розмову з Трампом: про що домовились

Джерело: Володимир Зеленський та Дональд Трамп

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп провели телефонну розмову. Обидва назвали її “хорошою” та повідомили, про що вдалось домовитись.

За словами Зеленського, під час розмови він привітав Трампа з номінацією від Республіканської партії та засудив “жахливий замах у Пенсильванії”.

“Я відзначив життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності нашої держави”, – наголосив український президент.

Він додав, що Україна завжди дякуватиме США за допомогу у протистоянні російській агресії та нагадав, що РФ щоденно обстрілює населені пункти Української держави.

“Домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим”, – резюмував Зеленський.

Трамп, своєю чергою, після розмови з Зеленським вкотре наголосив, що завершить російсько-українську війну та вислови впевненість, що Україна і РФ “домовляться про угоду яка покладе край насильству та прокладе шлях до процвітання”.

Він також зауважив, що розмова видалась “дуже хорошою”. Водночас Трамп не згадав про те, чи домовились вони з Зеленським про зустріч.

“Я вдячний президенту Зеленському за те, що він протягнув руку допомоги, тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка коштувала стільки життів і спустошила незліченну кількість невинних сімей”, – написав він.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.