У червні передвиборча кампанія Байдена перевершила кампанію Трампа

Джерело: Reuters 

Виборча кампанія президента США Джо Байдена у червні перевершила виборчу кампанію Дональда Трампа. За останніми даними, навіть після невдалих дебатів, на кампанію продовжували перераховувати кошти.

За документами, які подали до Федеральної виборчої комісії, у червні на кампанію Байдена перевели 64 мільйони доларів. Також минулого місяця команда Байдена витратила 59 мільйонів доларів – більшість суми на рекламу. Відтак наприкінці червня на передвиборчому рахунку президента США залишалось 95 мільйонів доларів.

Щодо Трампа, то минулого місця на його рахунки перевели 21 мільйон доларів. Кампанія експрезидента витратила близько 10 мільйонів і станом на кінець червня на рахунку залишалось 128 мільйонів доларів.

Зазначається, що за три дні після дебатів, які відбулися 27 червня, на кампанію Байдена перевели понад 5 мільйонів доларів.

Проте вже у липні, коли низка його колег-республіканців почали закликати його припинити участь у виборах, збір коштів впав.

Від початку місяця 35 демократів з конгресу США публічно закликали Байдена відмовитись від передвиборчої гонки, аргументуючи це віком Байдена – йому 81 рік – та тим, що під час дебатів йому було важко протистояти Трампу.

З таким же закликом виступили і кілька великих донорів демократів. Відтак у липні довелось припинити кілька заходів зі збору коштів на кампанію Байдена.

Якщо Байден все ж відмовиться від участі у виборах, кошти його кампанії потенційно можуть перейти до віцепрезидентки США Камали Гарріс, якщо кандидаткою на пост президентки стане вона.

Також Байден міг би передати кошти з кампанії Демократичній партії, яка вже є основним джерелом збору коштів для його переобрання та повідомила, що зібрала 39 мільйонів доларів за допомогою своєї основної групи збору коштів у червні.

Республіканська партія натомість у червні зібрала 67 мільйонів доларів для Трампа.

Трамп також перевершив Байдена в травні, коли прихильники колишнього президента збільшили пожертвування напередодні його засудження 30 травня за звинуваченнями в бізнес-шахрайстві, справу, яку Трамп без доказів засудив як політично мотивовану.

Найбільший суперкомітет, який підтримує Трампа, відомий як MAGA Inc, повідомив, що протягом місяця залучив понад 22 мільйони доларів, зокрема 5 мільйонів доларів від власника готелів Роберта Бігелоу та Лінди Макмехон, колишньої професійної підприємниці з боротьби.

З боку Байдена співзасновник LinkedIn Рейд Хоффман передав 3 мільйони доларів суперкомітету, який підтримує зусилля президента щодо переобрання.

  • Президентський штаб Джо Байдена оголосив про перегляд стратегії після нападу на експрезидента США Дональда Трампа, прийнявши рішення “послабити антитрампівську риторику”.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.