Після відмови Байдена від участі у виборах, демократи отримали $50 млн онлайн-пожертвувань

Джерело: The New Your Times

Після того, як президент США Джо Байден повідомив, що не балотуватиметься на пост президента на цьогорічних виборах, американці пожертвували Демократичній партії понад 50 мільйонів доларів, що є рекордним показником з 2020 року.

Ці дані отримані з платформи для збору коштів ActBlue – основний вебсайт, де вказані онлайн-пожертви демократам.

Коли Байден оголосив про відмову та підтримку віцепрезидентки США Камали Гарріс, виборці демократів стрімко почали переказувати кошти партії.

Відповідно до аналізу, лише за кілька годин сума пожертвувань зросла з менше як 200 000 доларів за годину до майже 11,5 млн доларів за годину.

Трекер ActBlue враховує всі пожертвування Демократичній партії, а не лише ті, що зроблені для Байдена чи Гарріс. Вебсайт відслідковує пожертвування фактично кожному кандидату-демократу у Палату представників та Сенат.

“Це може бути величний момент збору коштів в історії Демократичної партії”, – написав фахівець з цифрової стратегії демократів Кеннет Пеннінгтон.

Попереднє найбільше онлайн-пожертвування на ActBlue зафіксовано у вересні 2020 року, наступного дня після смерті судді Рут Гінзбург: тоді платформа обробила близько 73,5 млн доларів.

Вчорашня підтримка має велике значення на тлі того, як демократи прагнуть оговтатись після місяця невизначеності. 27 червня, після невдалих для Байдена дебатів з Дональдом Трампом, збір коштів для партії значно сповільнився.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.