На Миколаївщині затримано жінку, яка коригувала ракетні удари РФ по Очакову

Джерело: Служба безпеки України

У Миколаївській області затримано інформаторку ФСБ РФ, яка допомагала ворогу завдавати ракетних ударів по Очакову та морській акваторії міста.

Затримана – учасниця мережі ворожих інформаторів блогера-зрадника Сергія Лебедєва (Лохматий), який переховується у ТО Донецька та працює на спецслужби РФ.

Від лютого 2022 року працівники СБУ викрили щонайменше два десятки українців з різних областей, які входили до цієї мережі.

Цього разу затримана – мешканка Очакова, яка підтримує окупантів. Спілкування з Лебедєвим вона підтримувала через телеграм-бот. Туди ж вона відправляла геолокацію підрозділів ЗСУ у місті.

Для уточнення розвідданих він особисто виходив на свою поплічницю через месенджер.

Після проведення комплексних заходів для убезпечення позицій українських військ співробітники СБУ затримали жінку у її власному помешканні.

Її дистанційно залучили до співпраці з блогером, оскільки вона була активною учасницею прокремлівських каналів у месенджері “Телеграм”.

Для виконання ворожих завдань вона обходила місто та його прилеглі території, де приховано фіксувала локації Сил оборони. Отримані відомості відображала у вигляді позначок на електронних картах та відправляла їх Лебедєву.

Під час обшуку у затриманої вилучено два мобільні телефони та ноутбук, які вона використовувала у злочинній діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.