Фондові біржі США продемонстрували зростання після виходу президента Байдена з перегонів

Джерело: Yahoo Finance

Американські фондові біржі зросли, оскільки інвестори оцінили потенційні наслідки виходу президента Джо Байдена з президентських перегонів.

Фондовий індекс S&P 500, який охоплює 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію, зріс приблизно на 0,7%. Тим часом технологічний індекс Nasdaq Composite (включає понад три тисячі компаній) піднявся більш ніж на 1%.

Раніше обидві біржі зазнали найгірших тижневих втрат з квітня. Промисловий індекс Доу-Джонса підвищився на 0,1% після різкого падіння індексу. Політичний шок може посилити тенденції зміни ринкових цін і доходів на фондовому ринку, який і без того нестабільний.

Крок Байдена не був несподіваним після тижнів тиску, але його розглядають на Волл-стріт як підрив шансів на повернення до Білого дому кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Читайте також: Байден не буде достроково складати повноваження президента — Білий Дім

Це може спонукати до невеликого зниження нещодавніх ставок на активи, які вважаються такими, що виграють від другого президентства Трампа. Ними є біткойни, банківські акції та вищі доходи облігацій США. Прибутковість еталонних 10-річних скарбничих облігацій знизилася вранці понеділка, 22 липня.

Тим часом сезон прибутків ось-ось розпочнеться. За тиждень очікується, що низка компаній S&P 500 опублікує звіти, серед яких Alphabet (GOOGL, GOOG), Tesla (TSLA) і Chipotle (CMG), додало видання.

Результати дадуть уявлення про стан економіки та споживчий попит напередодні звіту про ВВП у другому кварталі щодо бажаного показника інфляції Федеральної резервної системи, індексу особистих споживчих витрат (PCE).

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.