Марк Цукерберг веде переговори про те, щоб стати співвласником бренду Supreme

Джерело: Dazed

Якщо угода відбудеться, Цукерберг націлиться на молоду аудиторію та виготовить для неї розумні окуляри Meta під брендом “Supreme”.

Минулої середи (17 липня), компанія “EL” оголосила, що купує Supreme у VF Corporation, власника таких брендів, як “The North Face”, “Vans” і “Timberland”. Чутки про те, що VF хоче позбутися бренду, ходили ще з травня, тому продаж не став великим шоком, але дивує те, що гігант окулярів “EL” став саме тим, хто його придбав.

Французько-італійський конгломерат вже володіє брендами “Ray-Ban”, “Oakley” та “Persol”, а також виготовляє окуляри для компаній “Prada”, “Burberry” та “Chanel” за ліцензійними угодами, але “Supreme” – це перший бренд одягу, який з’явився на його балансі.

Всього через день після оголошення про придбання бренду, The Wall Street Journal повідомив, що Meta веде переговори про купівлю 5 відсотків акцій. Переговори “тривають і можуть не завершитися укладенням угоди”.

Meta вже має партнерство з компанією для виробництва “Ray-Ban Meta” – пари розумних окулярів,  вперше випущених у 2021 році. Тоді продажі окулярів не викликали справжнього фурору, але нова версія, випущена в жовтні 2023 року, виявилася набагато кращою, ніж очікувалося. За даними EL, вона обігнала першу модель всього за кілька місяців.

Якщо угоду буде укладено, Meta використає це для створення розумних окулярів з іншими своїми брендами. А згідно з Financial Times, джерела, близькі до угоди, повідомили, що EL хоче “запустити нову версію розумних окулярів Supreme у партнерстві з Meta, щоб краще орієнтуватися на молодих споживачів”.

“Якщо все піде добре, ми побачимо першу в історії лінію одягу, розроблену Meta. Це може здатися притягнутим за вуха, але в Supreme траплялися й дивніші колаборації”, – повідомляє журнал Dazed.

Схвалений до використання антидепресант вортіоксетин поборов гліобластому – агресивний рак мозку.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів загальною вартістю 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.