Росіяни збільшують кількість барж довкола Кримського мосту для захисту від дронів

Джерело: Бреді Африк/X

Аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва Бреді Африк зауважив, що росіяни збільшують кількість барж біля Керченського мосту для його захисту від дронів ЗСУ.

Аналітик опублікував супутникові знімки, котрі підтверджують зростання кількості захисних загороджень.

Африк додав, що РФ розміщує баржі вздовж Кримського мосту, аби створити так званий бар’єр проти безпілотників ВМС України.

Останні знімки показують понад 30 барж поблизу мосту, – пояснив він.

Зауважимо, раніше у британській розвідці прокоментували атаку ЗСУ по Керченській поромній переправі та оцінили, як це вплинуло на логістику ворога.

Ракетних ударів по Керченській поромній переправі ЗСУ завдали уночі 30 травня. У результаті атаки дві залізничні поромні переправи вийшли з ладу.

Розвідники вважають, що ці пороми були основним способом залізничного перевезення російського палива і боєприпасів у ТО Крим, оскільки Керченський міст зараз суворо захищений.

Відтак погіршення пропускної здатності залізничних перевезень викликало суттєві тимчасові проблеми у військових логістичних операціях РФ та постачанні пального на півострів.

Росії майже напевно доведеться якнайшвидше замінити поромну переправу, що, ймовірно, вплине на її ширші логістичні операції в морі, або їй доведеться ризикувати послабленням заходів безпеки і використовувати залізничний міст (на Керченському мосту – ред.) для перевезення пального і вибухонебезпечних вантажів, – мовиться у звіті.

Розвідники резюмували, що ці атаки також свідчать про вразливість російських об’єктів до українських ударів, навіть попри те, що Кремль вкладає у безпеку та ППО значні кошти.

23 вересня, боронячи Україну на фронті, під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець ССО, Геннадій Керничний.

Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновлення енергетичної інфраструктури. Відповідну угоду уклали начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро.

Данія виділить Україні 19,4 млн доларів на відновлення енергетичної інфраструктури після масових російських атак.

Кампанія тиску з боку Дональда Трампа та його республіканських союзників, спрямована на зміну виборчого законодавства у штаті Небраска, зазнала значного удару. У понеділок, 23 вересня, сенатор штату Майк МакДоннелл заявив, що не підтримає спробу скасувати 30-річний закон, який передбачає розподіл голосів виборців за округами конгресменів, а не за принципом “переможець забирає все”.

Президент Чехії Петр Павел, колишній генерал НАТО, котрий активно виступає на підтримку України, зауважив, що Київ має погодитися з тим, що деякі території можуть залишатися під контролем Росії, принаймні “тимчасово”.