Пентагон знову переоцінив оборонну допомогу Україні на $2 мільярди

Джерело: Reuters

Пентагон знову переоцінив вартість боєприпасів, ракет та іншого озброєння, яке спорядили Україні, на суму у $2 мільярди, збільшивши неправильно оцінені матеріали до загальної суми $8,2 мільярда, свідчить звіт уряду США.

Ця помилка може призвести до надання Києву більшої кількості озброєння.

У 2023 році Міноборони США заявило, що у своїй бухгалтерській звітності Пентагон використовував вартість заміщення для оцінки допомоги зброєю, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації. Помилка в 6,2 мільярда доларів тоді створила шлях для додаткового озброєння Києву.

Пентагон повідомив GAO, що з того часу було виявлено завищення вартості допомоги ще на 2 мільярди доларів.

У результаті в Україну можуть надіслати додатково зброї на 2 мільярди доларів, щоб покрити суму допомоги, затверджену адміністрацією Байдена.

Міністерство оборони США оголосило деталі додаткової безпекової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, про яку раніше повідомив глава Білого дому Джо Байден у розмові з президентом Володимиром Зеленським.

Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії під Селидовим на Донеччині, зазначив експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. Однак, нині українським оборонцям, ймовірно, доведеться залишити місто під загрозою оточення. Оборону на цій ділянці фронту тримає 15-та бригада Нацгвардії України Кара-Даг.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 16 жовтня. З початку доби відбулося 112 бойових зіткнень.

16 жовтня відбулось 44-те чергове засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, на якому Україна заблокувала головування РФ.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.