Фінляндія підозрює російське судно в порушенні території

Джерело: Reuters

В п’ятницю, 26 липня, уряд Фінляндії заявив, що підозрює російське судно в порушенні території у водах північної країни.

“Прикордонна охорона розслідує інцидент і надаватиме додаткову інформацію в міру просування розслідування”, – заявили в міністерстві оборони Фінляндії.

У відомстві додали, що інцидент стався в східній частині Фінської затоки.

Нагадаємо, що минулого місяця Фінляндія заявила, що 10 червня чотири російські військові літаки порушили її повітряний простір.

На Закарпатті в автокатастрофі загинув народний артист України, автор хіта “Золотава осінь” Богдан Сташків, повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Нобелівську премію з фізіології чи медицини за 2024 рік присуджено двом ученим – Віктору Амбросу та Гаррі Равкану, котрі відкрили мікроРНК та визначили їх роль у регуляції генів.

7 жовтня стало відомо, що Євген Лященко написав заяву про складання повноважень голови правління АТ “Укрзалізниця”. Нині Наглядова рада має розглянути заяву.

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження у справі режисерки пропагандистського фільму “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофимової, в якому російських окупантів намагалися змалювати “простими хлопцями”.

У Нацспротиві повідомили, що росіяни продовжують красти і вивозити зерно з України. Так, чергова партія у 8 тисяч тонн зерна була вивезена з Маріуполя в один із російських портів.