Вже п’ятий генерал за ґратами: у РФ затримали колишнього заступника міністра оборони

Джерело: Радіо Свобода

Колишнього заступника міністра оборони Росії Дмитра Булгакова взяли під варту, повідомили ФСБ та Слідчий комітет РФ 26 липня.

Проти нього порушили кримінальну справу за корупцію. Булгаков був заступником міністра оборони з 2008 по 2022 роки і займався матеріально-технічним забезпеченням армії.

Його звільнили 24 вересня 2022 року після оголошення мобілізації. Подробиці справи та дата арешту не розголошуються.

Пропагандисти “ТАСС” повідомляють, що Булгакова підозрюють у розтраті в особливо великому розмірі, за що йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Булгаков, нагороджений званням Героя Росії у 2016 році за організацію забезпечення російських військ у Сирії та численними орденами, зіткнувся з критикою за перебої із забезпеченням військ після вторгнення в Україну.

У 2022 році його замінив Михайло Мізінцев, якого зняли з посади у квітні 2023 року. Булгаков – ще один високопоставлений військовий, який потрапив під кримінальне переслідування, подібно до Тимура Іванова, арештованого у квітні.

За даними The Moscow Times, Булгаков став п’ятим генералом, затриманим з кінця квітня у справах про корупцію.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.