У США затримали лідера мексиканського наркокартелю «Сіналоа» і сина «Ель Чапо»

Джерело: Reuters

У Техасі, США, під час масштабної операції заарештували одного з найвідоміших наркобаронів світу Ісмаеля “Ель Майо” Самбада, лідера мексиканського картелю “Сіналоа”.

Самбада, якому близько 70 років, і Гусман Лопес – син “Ель Чапо”, якому близько 30 років, були затримані після приземлення на приватному літаку в районі Ель-Пасо.

Як розповіли в агенції, Самбада – один із найвпливовіших наркоторговців в історії Мексики і співзасновник картелю “Сіналоа” разом з “Ель Чапо”, який зараз відбуває довічне у в’язниці суворого режиму в США.

Останніми роками картель “Сіналоа” став головною ціллю для влади США, яка звинуватила злочинний синдикат у тому, що він є найбільшим постачальником фентанілу в США. Цей препарат є головною причиною смерті серед громадян США віком від 18 до 45 років.

Влада США навіть призначила винагороду в розмірі $15 млн за затримання Самбади, а Гусмана Лопеса – у розмірі $5 млн.

  • Колишній наркобарон Лауреано Убінья з клану наркоконтрабандистів північно-західного узбережжя Іспанії через суд вимагає від Netflix 1,5 млн євро (2,5 млн доларів) за те, що у серіалі його зобразили “імпотентним і жорстоким торговцем кокаїном”.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…