ГУР атакували російські банки, зняти готівку в банкоматах не виходить – ЗМІ

Джерела: hromadske, LIGA.net

Після атаки Головного управління розвідки Міністерства оборони, кілька російських банків перестали функціонувати, неможливо зняти готівку з банкоматів. Розвідка також отримала доступ до баз даних російських фінустанов.

Про це повідомляють джерела hromadske та LIGA.net у спецслужбах.

З 23 липня триває хакерська атака, яку здійснили кіберфахівці ГУР.

Під удар потрапили великі російські банки, включаючи “Альфа банк”, “СберБанк”, “Райффайзен банк”, “ВТБ Банк”, “РСХБ Банк”, “Росбанк”, “Газпромбанк”, “Т-Банк” та “іБанк”.

Наразі атака охопила також брокерський застосунок “Т-інвестиції” та банк “Дом.рф”.

Спочатку ГУР атакували онлайн-сервіси провідних російських банків, соцмережі та платіжні системи, тепер під удар потрапили банкомати. Користувачі не можуть зняти готівку, оскільки їхні картки блокуються при спробі використання банкоматів.

  • У понеділок, 15 липня, волонтерська хакерська група спільно з кіберекспертами з ГУР атакувала приблизно 100 вебсайтів, що функціонують у російському сегменті інтернету.
  • Активісти кіберспільноти BO_Team спільно з фахівцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели атаку на важливі дані і обладнання на території Росії.
  • Федеральний уряд пропонує винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів за допомогу в пошуку Аміна Тимовича Стігала. 22-річного хлопця звинувачують у зламі “Дії”.
  • Головне управління розвідки Міноборони України запустило портал з інформацією про російських та білоруських посадовців, причетних до депортації українських дітей
  • В суботу, 1 червня, влада Німеччини повідомила, що провідна опозиційна партія країни Християнсько-демократичний союз (CDU) постраждала від масштабної кібератаки.
  • У Держспецзв’язку повідомили, що хакери атакують працівників державного та оборонного сектору через месенджер Signal.

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.