До Росії продовжує надходити летальна зброя з Ірану та Північної Кореї – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Росія продовжує поглиблювати двосторонні відносини з Іраном та Північною Кореєю, отримуючи летальну зброю для використання у війні проти України.

Іранське інформагентство Mehr News Agency повідомило, що в жовтні 2024 року Іран запустить свої супутники “Ход-Ход” і”«Косар” на низьку навколоземну орбіту з невстановленої російської станції.

ISW вказав на зв’язок між участю Росії в запуску супутників та постачанням до РФ іранських безпілотників Shahed-136/131 та їхніх компонентів.

Щодо Північної Кореї, то, за оцінками Сеула, валовий внутрішній продукт країни зріс на 3,1% у 2023 році порівняно з 2022-м – після щорічного скорочення починаючи з 2019 року. Важка та хімічна промисловість Північної Кореї, зокрема виробництво заліза, сталі, міді, нікелю та алюмінію, зросли торік на 8,1%.

Як зауважили аналітики, у Південній Кореї вважають, що постачання Росією продовольства до КНДР в обмін на зброю допомогло Пхеньяну стабілізувати ціни і, ймовірно, стимулювало північнокорейське внутрішнє виробництво.

За повідомленнями, Північна Корея передала Росії близько 4,8 млн артилерійських снарядів.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.