В Італії помер кондитер Роберто Лінгуанотто, котрого вважають творцем десерту тирамісу

Джерело: pubity

Італійський кондитер Роберто “Лолію” Лінгуанотто помер у віці 81 року після тривалої хвороби. Його вважають винахідником відомого десерту тирамісу.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Pubity (@pubity)

Лінгуанотто працював у відомому ресторані Le Beccherie у Тревізо, Італія, коли створив відомий десерт.

Страва з’явилася у меню закладу у 1972 році. Рецепт нотаріально завірили троє членів делегації Італійської академії кулінарії у місті Тревізо.

Одне з припущень, що кондитер випадково впустив маскарпоне в миску з цукром і яйцями, а потім додав дамські пальчики, замочені в еспресо, разом зі співавторкою рецепту Альбою ді Пілло-Кампеол, дружиною власника Le Beccherie.

Тірамісу – італійський десерт на основі сиру маскарпоне, як наповнювач додається печиво “савоярді”, кава та какао. У класичному вигляді тирамісу подається охолодженим до кави еспресо.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.