«Вдає темношкіру»: Трамп поставив під сумнів колір шкіри Камали Гарріс

Джерело: People

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп висловив сумнів щодо кольору шкіри своєї суперниці, віцепрезидентки Сполучених Штатів Камали Гарріс.

З такою заявою Трамп виступив 31 липня на щорічному з’їзді Національної асоціації темношкірих журналістів у Чикаго.

“Я не знав, що вона чорна, до тих пір, поки кілька років тому вона не почорніла. І тепер вона хоче, щоб її знали як чорну. Тож, я не знаю, вона індійка чи чорна?”, – сказав Дональд Трамп.

На думку Трампа, Гарріс “навмисно вдає з себе темношкіру”, аби завоювати прихильність афроамериканців, бо, мовляв, ще кілька років тому вона називала себе індійкою.

Камала Гарріс є донькою батьків-іммігрантів. Її матір – Шьямала Гопалан Гарріс – переїхала до США з Індії. Батько віцепрезидентки – Дональд Гарріс – народився на Ямайці.

На слова Трампа вже зреагували у Білому домі. Речниця Карін Жан-П’єр сказала, що слова кандидата від республіканців “образливі” і додала, що “ніхто немає права говорити комусь, ким вони є”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.