Від початку доби відбулося 76 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 16:00 у суботу, 3 серпня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 76.

Від обстрілів з території Росії потерпають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей: Карповичі, Дружба, Уралове та Михальчина Слобода.

Росіяни завдали два авіаудари по Локні та Миропіллю. Харківщина також під постійним бомбардуванням: з боку Бєлгорода та Шебекіно завдали два авіаудари по Ізбицькому та Липцям.

На Харківському напрямку росіяни здійснили три атаки поблизу Глибокого та Вовчанська. На Куп’янському напрямку ворог 11 разів атакував неподалік Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового та Стельмахівки. Вісім атак зупинено, три тривають.

На Лиманському напрямку ворог п’ять разів атакував позиції біля Макіївки, Невського та Тернів. Чотири бої завершено, один триває. Окупанти бомбардували Серебрянський ліс та Макіївку.

На Сіверському напрямку ворог атакував поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Івано-Дар’ївки, але зазнав поразки. На Краматорському напрямку здійснено шість штурмових дій біля Васюківки, Часового Яру та Андріївки, половина атак відбита, три продовжуються.

На Торецькому напрямку окупанти провели 14 атак біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. Одинадцять боїв завершено, три тривають. Завдано п’ять авіаударів по Торецьку.

На Покровському напрямку росіяни атакували у районах Воздвиженки, Новоселівки Першої, Желанного, Сергіївки, Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Межового, Карлівки та Калинового. Відбито 16 атак, чотири бої тривають. П’ять авіаударів завдано у районі Гродівки.

На Курахівському напрямку здійснено чотири атаки поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки та Парасковіївки. Два бої тривають.

На Времівському напрямку ворог тричі атакував поблизу Водяного, Костянтинівки та Роздольного, дві атаки зупинено, одна продовжується. На Оріхівському напрямку атаки ворога біля Роботиного не мали успіху. На інших напрямках ситуація без змін.

Цього тижня на голландській військовій базі НАТО завершила масштабні 11-денні навчання з боротьби з безпілотниками, у яких Україна вперше взяла участь.

Станом на 16:00 у п’ятницю, 20 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулось вже 123 ворожих атак. Найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх боїв.

Сьогодні, 20 вересня, російські війська авіабомбами атакували місто Харків. Є жертви.

Російські війська завдали ракетного удару по Одесі, внаслідок чого поранено чотирьох людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Міноборони кодифікувало і дозволило використовувати всюдихід-амфібію “ТАХА” у Збройних силах.