Нардепка Безугла виступила проти «кенселінгу» росіян

Джерело: Мар’яна Безугла у Фейсбуці

Народна депутатка Мар’яна Безугла висловилася проти “кенселінгу” російської опозиції та усієї нації.

“Не підтримую зараз повний «кенселінг» російської опозиції, оскільки неодноразово писала, що росія є доволі стабільною державою і не розвалиться в найближчому майбутньому. Ми не можемо відміняти усю націю. Ще у 2022 році була проти знецінення потужного ворога”, — сказала вона.

За її словами вона помітила парадокс, що “з одного боку, українці підтримують Олександру Матвійчук, яка ще у 2022 році вийшла на одну сцену з росіянами, щоб отримати разом з ними Нобелівську премію миру, а з іншого — у 2024 році хейтять будь-яку згадку про російську опозицію”.

Вона назвала таку “непослідовність” для ворога “ґрунтом” для маніпуляцій та поширення наративів про “нашу недалекість”.

“Поки що відповідей немає, адже у нас завжди проблеми з послідовними стратегіями. Якщо досі в ЗСУ немає плану, про що я вже кричу рік, то що можна говорити про інші питання? Такі справи. Але з цією несистемною ситуацією національної свідомості легко опинитися в кліщах чисто проросійських “партій миру”, як було вже не раз в українській історії. Коли сперечалися про інтенсивність “кенселінгу” росіян, а отримали чергового Медведчука”, — додала Безугла.

Скриншот: Мар’яна Безугла / Фейсбук

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…