У британській розвідці прокоментували звільнення російського генерала Попова

Джерело: Twitter міноборони Великої Британії

У британській розвідці прокоментували звільнення російського генерала Івана Попова, який командував 58-ю загальновійськовою армією РФ у війні проти України.

Фахівці зауважили, що Росія регулярно звільняла командирів з початку вторгнення в Україну, однак звільнення Попова було через його критику вищого військового командування РФ, а не через погану роботу.

У відео, яке він записував для своїх військових та яке просочилось у соцмережі, Попов різко критикував керівництво міноборони РФ. Він сказав, що воно “вдарило нас з тилу, жорстко обезголовивши армію у найважчий та напружений момент”.

Такі коментарі Попова є свідчення серйозного невдоволення багатьох офіцерів до вищого військового командування Росії. Скарги Попова у багатьох моментах схожі зі скаргами очільника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина до міноборони РФ під час його заколоту 24 червня.

“Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стане все більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу генерала Герасимова”, – резюмували у розвідці.

  • Високопоставлений російський генерал Іван Попов, який командує військами РФ на окупованому півдні України, заявив, що його раптово звільнили з посади після того, як він звинуватив російське міноборони у зраді та недостатній підтримці.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.