Міноборони виявило три фейкові «Резерв+»

Джерело: телемарафон

Міністерство оборони України виявило три фейкові додатки “Резерв+”, які перебували на стадії розробки.

Заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко заявила, що Центр реагування кіберінцидентів Міністерства оборони виявив ці підробні вебзастосунки на етапі створення, до початку розсилки.

“Наші спеціалісти виявили цю загрозу, і ми дуже оперативно вирішили повідомити про неї нашим громадянам, щоб люди не втрачали пильність і знали, як розпізнати цю підробку”, — розповіла Черногоренко.

Вона додала, що головною ознакою підробного сайту є його вебадреса, яка схожа на реальну, але має певні відмінності.

Днем раніше у Міноборони застерегли від фейкового застосунку. Тоді ще не казали про кількість виявлених додатків, але вказали, що додаток поширюють з метою отримання персональних даних українців.

Черногоренко закликала українців бути уважними та перевіряти джерела, на які вони переходять, і користуватися тільки офіційним сайтом Резерв+: reserveplus.mod.gov.ua. Також не переходити за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо.

Довідка. “Резерв+” – це мобільний застосунок, розроблений Міністерством оборони України для підтримки військового обліку резервістів та військовозобов’язаних. Він дозволяє військовозобов’язаним дистанційно оновлювати персональні дані, контактну інформацію, місце роботи або навчання.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.