Український гімнаст Ілля Ковтун виборов «срібло» на Олімпійських іграх

Джерело: Букви та UA-Футбол

У фіналі Олімпійських ігор український гімнаст Ілля Ковтун отримав “срібло” у вправах на паралельних брусах. Виступ українця судді оцінили у 15.500, тим самим він виборов свою першу нагороду на Олімпіаді у Парижі.

“Дуже щасливий, але це якось швидко було. Не дуже зрозумів, що трапилося, але думаю, що мине трішки часу, і я зрозумію, що став олімпійським призером на брусах. Мені було не дуже важко почати, поки всі хлопці зроблять свої комбінації. Було важко, що я йду першим і треба виконати на максимум свою комбінацію, ніде не зробити помилки, це було важче”, — заявив Ілля Ковтун.

Золоту нагороду виборов китайський спортсмен Цзоу Цзиньюань. На третьому місці – японець Шінносуке Ока. Інший український спортсмен, Олег Верняєв посів восьме місце.

Фото: Reuters

Ілля Ковтун був четвертим в індивідуальному багатоборстві й у вільних вправах.

У такий спосіб Україна вперше отримала нагороду в олімпійській спортивній гімнастиці за вісім років і 13-ту медаль – за роки незалежності.

Усі нагороди України на Олімпіаді-2024:

  • Золота медаль – Ярослава Магучіх (стрибки у висоту);
  • Золота медаль – українські шпажистки (командний турнір);
  • Срібна медаль – Сергій Куліш (кульова стрільба);
  • Срібна медаль – Ілля Ковтун (спортивна гімнастика);
  • Бронзова медаль – Ольга Харлан (фехтування);
  • Бронзова медаль – Ірина Геращенко (стрибки у висоту);
  • Бронзова медаль – Михайло Кохан (метання молота).
Зазначимо, що церемонія закриття Олімпійських ігор у Парижі відбудеться 11 серпня.

Президент України Володимир Зеленський публічно підтвердив основні вимоги Києва стосовно припинення війни, зокрема повне виведення російських військ з окупованої території та членство України в НАТО. Цього тижня глава Української держави знову виключив “торг” щодо українського суверенітету чи території. За словами посадовців, близьких до НАТО, Зеленський, можливо, готується прийняти більш гнучкий підхід щодо умов переговорів з Росією та закінчити війну.

Санкції Євросоюзу за повномасштабну війну проти України відчутно вдарили по лісовій промисловості Росії: у 2024 році російські виробники продадуть за кордон близько 20,7 млн кубометрів пиломатеріалів, або на 32% менше, ніж експортувалося в 2021 році. Це випливає із розрахунків консалтингової компанії Strategy Partners.

Рада ЄС розробила нові рамки для обмежувальних заходів у відповідь на дестабілізуючі дії Росії за кордоном.

Другий саміт миру щодо України не відбудеться у листопаді, повідомила радниця глави Офісу президента Дарія Зарівна.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 8 жовтня. Загалом, від початку доби відбулося 142 бойових зіткнення.