В Іраці атакувли військову базу США: є поранені

Джерело: Reuters

За даними офіційних осіб США, 5 серпня в Іраці атакували військову базу Сполучених Штатів, внаслідок чого поранень зазнали щонайменше п’ятеро осіб.

Базу Аль-Асад на заході Іраку атакували двома ракетами “Катюша”, повідомили два джерела в іранських силах безпеки. Одне з джерел додало, що ракети впали всередину бази.

Поки невідомо, чи пов’язана ця атака з погрозами Ірану помститись за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію.

За даними американських посадовців, один з поранених військових США зазнав серйозних травм. Вони додали, що дані про поранених попередні і їх кількість може змінитись.

“Персонал бази здійснює оцінки збитків після атаки”, – зауважив один з посадовців.

Додамо, що 30 липня США завдали удару по Іраку, назвавши це самообороною. Це перший авіаудар США з лютого, коли вони атакували понад 85 цілей в Іраку і Сирії, пов’язаних з іранською Революційною гвардією та іранськими збройними формуваннями.

Єменські хусити заявили про удар балістичною ракетою по аеропорту Бен-Гуріон в Ізраїлі, коли там приземлявся літак з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Українські сили нещодавно просунулися в Глушківському районі Курської області.

30 вересня відзначається День “Врятуйте коалу”, Міжнародний день подкастів та Міжнародний день перекладача. За церковним календарем вшановують пам’ять святого священномученика Григорія, єпископа Великої Вірменії.

За даними синоптиків, у понеділок, 30 вересня, в низці областей України очікуються дощі.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 29 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 136 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог активний на Курахівському напрямку.