У США визнали винними Google у порушенні антимонопольного законодавства

Джерело: CNN

Окружний суд США визнав, що Google є винним у порушенні антимонопольного законодавства стосовно свого пошукового бізнесу. Суддя Амит Мехта постановив, що Google витратила десятки мільярдів доларів на ексклюзивні контракти, що забезпечили домінуючу позицію її пошуковика на смартфонах і веббраузерах у всьому світі.

Ексклюзивні угоди з Apple та іншими ключовими гравцями на мобільному ринку були визнані антиконкурентними, що дозволило блокувати потенційних конкурентів, таких як Microsoft Bing і DuckDuckGo. Крім того, Google стягує високі ціни на пошукову рекламу, що відображає її монопольну владу в цій сфері.

Це рішення, ймовірно, спричинить окремий процес для визначення санкцій, які можуть бути накладені на компанію. Google планує подати апеляцію, тому реалізація можливих наслідків може зайняти місяці або навіть роки. Суд також може змусити Google впровадити “екран вибору”, який інформуватиме користувачів про інші доступні пошукові системи.

На компанію може чекати грошовий штраф або навіть розділення, що також не виключають американські антимонопольні чиновники. Важливо зазначити, що суд не дійшов висновку про те, що Google має монополію на пошукову рекламу.

Ця справа є частиною ширшої кампанії уряду США, спрямованої проти технологічних гігантів. На початку вересня Google чекає розгляд ще однієї справи, ініційованої адміністрацією Байдена у 2023 році щодо її бізнесу з рекламними технологіями.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.