NYT: Війна поставила під загрозу романтичні стосунки в Україні

Джерело: The New York Times

Попри те, що прагнення стосунків видається другорядним у порівнянні з жахами війни, багато українців визнають, що їм потрібні романтичні стосунки, аби допомогти впоратися.

Повномасштабне вторгнення Росії перевернуло майже кожен аспект повсякденного життя в Україні. Дві третини українців втратили внаслідок конфлікту родича чи друга. Багатогодинні відключення світла тепер є звичним явищем по всій країні, а російські удари знищили цілі міста.

Джерело: The New York Times

Війна на думку українок, стає всьому на заваді. Одна дівчина зустріла солдата, але потім його відправили на фронт. Згодом вона обмінювалася текстовими повідомленнями з іншим чоловіком, однак і той пропав, оскільки не мав настрою зустрічатися, побоюючись, що незабаром його призвуть, – мовиться у матеріалі.

У додатках для знайомств українські жінки також шукають собі пару. Але здебільшого, коли вони прокручують фотографії чоловіків у профілі, то помічають ампутовані кінцівки і не готові до такого.

Зауважується, що у таких містах, як Київ, присутність чоловіків помітно скоротилася. Залишається невеликий відсоток чоловіків, які готові і хочуть стосунків.

Війна також ускладнила встановлення довгострокових відносин. Багато солдатів відчувають психологічний стрес, який напружує їхні інтимні зв’язки, кажуть сексологи. І кілька жінок сказали в інтерв’ю, що вони хвилюються щодо зустрічей з військовослужбовцями, які могли бути психологічно травмовані.

Джерело: The New York Times

Окрім того, війна посилила ідеологічні розбіжності, руйнуючи потенційні стосунки, які могли розквітнути до збройного протистояння. Деякі жінки тепер відмовляються зустрічатися з особами, які ухиляються від призову.

Джерело: The New York Times

Минулого року в Україні була найменша кількість народжених і друга найнижча кількість шлюбів за десять років, згідно з даними уряду.

Нагадаємо, на думку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, нині у кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей, оскільки через повномасштабне вторгнення РФ наразі демографічна ситуація в Україні складна.

На жаль, люди гинуть через повномасштабну війну. Ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача – повернути ці сім’ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги, – пояснив своє бачення Шмигаль.

На переконання глави уряду, розв’язати демографічну кризу можна. Зокрема для цього у кожній українській родині має бути щонайменше троє дітей.

Загалом в кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи, – зазначив він.

Водночас кошти для збільшення виплат за народження дитини планують залучати з-за кордону, оскільки кожна українська гривня нині “спрямовується на фінансування Сил оборони України”.

Раніше директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова заявила, що Україні вдасться повернути не більше, ніж половину громадян, які виїхали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. Понад 6 мільйонів українців стали вимушеними мігрантами через війну, що призвело до скорочення робочої сили на 22%.

Росія активізує свою розвідувальну діяльність у Мексиці, спрямовану на шпигунство проти США. Як повідомляють американські чиновники та колишні співробітники розвідки, ця активність є поверненням до тактики часів холодної війни.

Литва може передати Україні 17 пожежних машин, які раніше призначались для Зімбабве, але були затримані через санкції. Про це розповіла генеральний прокурор Литви Ніда Грюнскене.

У ніч на 22 вересня російські війська здійснили атаку на Полтавську область, спричинивши пошкодження енергетичної інфраструктури.

В Україні триває 842-га доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 642 тисячі осіб.

Російська влада заарештувала командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова, відомого під псевдонімом “Бєлий”.