Міненерго: частка АЕС в енергетичному балансі країни досягає 60%

Джерело: пресслужба Міненерго у середу, 7 серпня.

7 серпня міністр енергетики Герман Галущенко під час візиту на Хмельницьку АЕС зауважив, що енергосистема України тримається на атомній енергетиці, особливо в умовах війни.

Насправді сьогодні війна довела, що енергосистема тримається на атомній енергетиці. Комусь це подобається, комусь не подобається, але це є доконаний факт. Сьогодні ми можемо говорити, що до 60% електроенергії країни виробляється на АЕС. Навіть при окупованій Запорізькій атомній станції, – наголосив Галущенко.

Міністр також подякував атомникам за професіоналізм і самовіддану працю.

Україна має пишатися людьми, своїми висококваліфікованими працівниками Енергоатому, які вже не раз доводили, доводять і будуть доводити в майбутньому, що вони готові самовіддано працювати задля того, щоб втримати систему в складні для країни часи, задля того, щоб дати людям світло, задля того, щоб забезпечити енергобезпеку взагалі всієї держави, – резюмував глава відомства.

Ми повідомляли, що енергетики достроково завершили ремонт Рівненської АЕС, повідомив гендиректор Павло Ковтонюк. Станція працює стабільно, дотримуючись графіка НЕК “Укренерго”, і потужності АЕС використовуються повністю без зауважень.

Зауважимо, у липні Галущенко під час години запитань до уряду заявив, що ситуація в енергосистемі України покращиться “уже найближчим часом”.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.