«Укроборонпром» вперше потрапив до топ-50 всесвітніх оборонних компаній

Джерело: міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін в Telegram та рейтинг Defense News

“Укроборонпром” вперше увійшов до топ-50 світових оборонних компаній, опанувавши 49 місце. Минулого року підприємство було на 65 позиції, але за рік піднялося на 16 сходинок, заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Камишін також повідомив, що “Укроборонпром” демонструє найшвидше зростання серед сотні найбільших оборонних компаній світу. За 2023 рік його виторг зріс на 72% і склав 2,2 мільярда доларів.

“Звичайно, жоден рейтинг не є нашою ціллю сьогодні, і спричинений цей бурхливий розвиток, на жаль, критичною необхідністю”, — сказав  він.

Він додав, що нинішня мета української оборонної промисловості — виробляти якомога більше якісної зброї для Сил оборони з впровадженням модернізацій у найкоротші терміни.

Південна Корея розглядає план відправки в Україну відповідної кількості персоналу, включно з офіцерами розвідки та експертами щодо Північної Кореї. Відповідний крок влада країни може погодити після того, як КНДР відправила солдатів на підтримку Росії. 

Очільник Пентагону Ллойд Остін нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення українські військові організовували засідки у Київській області на російські танки з коктейлями Молотова у руках. Тоді як нині українське військо має у своєму розпорядженні найкращі у світі БпЛА для знищення росіян.

Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях REPMUS 24. Під час навчань система DELTA інтегрувалась з іншими бойовими системами, що дозволило обмінюватися даними та розмежувати “свої” та “ворожі” сили. Це значно покращило управління операціями та підвищило рівень координації дій учасників маневрів.

Міноборони кодифікувало та допустило до постачання український багі “Варан”. Його основою є силовий каркас для надскладних умов експлуатації. На багі встановлено потужний турбодизельний двигун та автоматичну 5-ступінчасту коробку передач. 

Влада Слов’янська звернулася до правоохоронних органів через скинутий з п’єдесталу бюст російському письменнику Антону Чехову.