У Техасі завершується будівництво найбільшого у світі надрукованого на 3D мікрорайону

Джерело: Reuters

Цього літа роботизований принтер від ICON завершує будівництво кількох останніх із ста 3D-друкованих будинків у Wolf Ranch в штаті Техас.

Фото: Reuters

У листопаді 2022 року компанія ICON почала друкувати стіни найбільшої у світі спільноти, яка використовує 3D-друк. У порівнянні з традиційним будівництвом компанія стверджує, що 3D-друк будинків є швидшим, дешевшим, потребує менше працівників і мінімізує відходи будівельних матеріалів.

“Це приносить високу ефективність торговому ринку. Тож там, де було, можливо, п’ять різних бригад, які збиралися будувати систему стін, тепер у нас є одна бригада та один робот”, — сказав старший менеджер проєкту ICON Коннер Дженкінс. 

Фото: Reuters

Дженкінс сказав, що бетонні стіни будинків розроблені таким чином, щоб бути стійкими до води, цвілі, термітів і екстремальних погодних умов.

Друк одноповерхових будинків із трьома-чотирма спальнями займає близько трьох тижнів із традиційним встановленням фундаменту та металевих дахів.

Фото: Reuters

Надруковані на 3D-принтері будинки на Wolf Ranch коштують від приблизно 450 000 доларів США до майже 600 000 доларів США. Забудовники кажуть, що вже продано трохи більше чверті зі 100 будинків.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.