Rheinmetall очікує від України великої суми через замовлення на виробництво боєприпасів

Джерело: презентація Rheinmetal із підбиттям піврічних підсумків

Німецький оборонний концерн Rheinmetall AG очікує великих замовлень з України на виробництво боєприпасів, які можуть перевищити 2 мільярди євро.

Німецький виробник зброї Rheinmetall 24 липня оголосив, що отримав розпорядження українського уряду про початок будівництва заводу з виробництва боєприпасів в Україні. На підприємстві планують виготовляти артилерійські снаряди калібру 155 мм, включаючи метальні заряди. Точні обсяги виробництва поки що не розголошуються.

Голова компанії Армін Папперґер додав, що у планах – також виробництво бронетехніки.

Вартість будівництва оцінюється у понад 100 мільйонів євро.

Додатково, у червні 2024 року, Укроборонпром і Rheinmetall відкрили перше спільне підприємство для ремонту та виробництва бронетехніки. За планом, до кінця року компанія розпочне постачання перших БМП Lynx для України.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.