У РФ дрони атакували Липецьку область: пошкоджено енергооб’єкт і аеродром, введено режим НС

Джерело: російське пропагандистське видання ТАСС

Уночі 9 серпня Липецьку область РФ масовано атакували дрони. Зокрема під атакою опинився місцевий аеродром. У регіоні ввели режим надзвичайної ситуації.

Про масовану атаку дронів на область вночі повідомив губернатор регіону. Він додав, що в області працює ППО.

Трохи згодом він повідомив про те, що почалась детонація вибухонебезпечних об’єктів додавши, що це відбувається далеко від цивільних об’єктів.

Також відомо, що нібито уламки збитого БпЛА впали на об’єкт енергетичної інфраструктури та пошкодили його.

Під ранок у Липецькому окрузі запровадили режим НС для ліквідації наслідків детонацій вибухонебезпечних об’єктів. Зокрема готуються евакуювати мешканців чотирьох н.п. У Липецьку та Липецькому окрузі зупинили рух громадського транспорту.

Щобільше, влада Липецького регіону заявила, що місцеві підприємства не повинні викликати працівників на роботу, поки триває режим НС.

Згодом місцеве управління МНС повідомило про загоряння на Липецькому аеродромі.

За повідомленням телеграм-каналу ASTRA, яке посилається на місцевих жителів, саме на аеродромі відбувається детонація боєприпасів.

Відомо також, що внаслідок нічної атаки постраждало шестеро осіб.

Тим часом російське міноборони відзвітувало, що вночі збило та перехопило 75 БпЛА над територією РФ та сім безекіпажних катерів в акваторії Чорного моря у ТО Криму.

Окружний прокурор Лос-Анджелеса Джордж Гаскон опублікував нові докази у справі братів Менендесів, які можуть призвести до перегляду вироку.

СБУ викрила агентурну групу воєнної розвідки РФ на правобережжі Херсонщини. У складі осередку були подружжя та їхній спільник, які шпигували за ЗСУ.

Джерело: Reuters Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що партнерство між Китаєм і Сполученими Штатами має…

Фотопортрети Брітні Спірс, Біллі Айліш, Снуп Догга та інших музикантів виставлять на аукціоні в рамках Milk Studios PHOTO24.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що через кілька тижнів Україна отримає перші французькі дрони-камікадзе.