Ворог посилив обстріли КАБами в Сумській області – ОВА

Джерело: Сумська ОВА/Telegram

Російські війська значно посилили використання керованих авіабомб по прикордонню Сумської області, випустивши понад 100 КАБів за останні дві доби, повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Водночас кількість артилерійських обстрілів і РСЗВ зменшилася завдяки діям Сил оборони, які знищують російські вогневі точки та склади боєприпасів.

Ми повідомляли, що 8 серпня, близько 11:00  армія РФ завдала авіаудару по цивільній інфраструктурі Юнаківської громади Сумського району. Є загиблі. Внаслідок російської атаки загинули два рідні брати: 6-річний та 23-річний.

Правоохоронці задокументували наслідки обстрілів й розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаї війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Окрім того, у Генштабі наголосили, що нині зросла інтенсивність бойових дій на Сумському напрямку. Ворог активно застосовує авіацію, вертольоти, важке озброєння. Однак, успіху не має. Зазнає значних втрат. Українські воїни роблять усе можливе для захисту цивільного населення.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.