Український жахастик «Морена» здобув головну премію Tokyo Horror Film Festival

Джерело: Держкіно

Український фільм жахів з еротичними елементами “Морена” режисера Сергія Альошечкіна отримав головну нагороду на Tokyo Horror Film Festival. Стрічку відзначили премією в категорії “Найкращий художній фільм”.

Хоча зйомки завершилися ще в 2018 році, прем’єра стрічки у кінотеатрах відбудеться восени 2024 року.

За сюжетом, пара закоханих – Юра та Ганна – вирушають до батьків дівчини, які мешкають у невеличкому селі в Карпатах. У цій місцевості живе молода відьма, на ім’я Іванка, прозвана односельцями Мореною. Вона закохується в Юру під час святкування Івана Купала.

Щоб привернути увагу Юри, Іванка використовує магію. Також вона змушує Ганну пов’язати себе з нею містичними чарами заради життя коханого. Це запускає ланцюг таємничих вбивств і перетворень, які молодим закоханим доведеться подолати.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.