У ТО Криму з допомогою морського дрона знищено російський катер «Тунец»

Джерело: ГУР МОУ

У ніч на 9 серпня ГУР атакувало російські катери у ТО Криму з допомогою ударного морського дрона MAGURA V5.

Бійці спецпідрозділу ГУР МО України “Group 13” знищили швидкісний катер окупантів проєкту КС 701 типу “Тунец” поблизу населеного пункту Чорноморське.

Щобільше, у результаті операції пошкоджень зазнали ще три плавзасоби ворога. на цей час їх тип встановлюється.

“Це вже не перший впольований біля берегів півострова “Тунєц”: два російських судна такого типу розвідники знищили, а ще два ― пошкодили у травні цього року”, – нагадали у розвідці.

Катери типу “Тунец” росіяни використовують для патрулювання акваторії і логістики.

ГУР подякувало всім, хто приєднався до благодійного проєкту “Маґури для ГУР”, організованого журналістами телемарафону. У межах проєкту вдалось зібрати 10 000 000 гривень на придбання українських морських дронів.

“Нагадаємо, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні. Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресора Росії, 9 з них ― знищені”, – резюмували у ГУР.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.