США направлять винищувачі F-16 до Перської затоки для захисту кораблів через загрозу з боку Ірану

Джерело: Aljazeera

Сполучені Штати направляють додаткові винищувачі F-16 навколо Ормузької протоки, яка з’єднує Оманську затоку з Перською, щоб захистити кораблі від захоплення Іраном.

США надішлють винищувачі F-16 в регіон Перської затоки цими вихідними, щоб посилити штурмовики A-10, які патрулювали там понад тиждень.

F-16 забезпечуватимуть повітряне прикриття кораблів, що рухаються водним шляхом і збільшать видимість американських військових у цьому районі.

США розглядають низку військових варіантів протидії посиленню російської агресії в небі над Сирією. Держслужбовець США відмовився розповісти деталі варіантів, але сказав, що США не поступляться жодною територією та продовжуватимуть здійснювати польоти в західній частині Сирії в рамках операцій проти бойовиків ІДІЛ (ISIS).

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.