Туристи з Чехії заблукали у горах в Україні – ДПСУ

Джерело: пресслужба ДПСУ

Українські прикордонники врятували молодят із Чехії, котрі заблукали у горах. Нині подружжя притягнули до адміністративної відповідальності.

Зауважується, що подружня пара громадян Чехії, подорожуючи туристичними маршрутами Словаччини, втратила орієнтування й мимоволі порушила державний кордон України.

Іноземці зайшли гірськими стежками аж на чотири кілометри вглиб нашої території, де і були перехоплені прикордонним нарядом.

У пресслужбі наголосили, що туристам надалі усю необхідну допомогу.

Водночас за незаконне перетинання державного кордону громадян притягнуто до адмінвідповідальності.

Раніше в українських Карпатах загинув мандрівник. Тіло туриста було знайдене на схилах Говерли.

  • 9 липня в горах Бучегі (Карпати, Румунія) молода ведмедиця загризла 19-річну туристку Діану Казаку. Уряд Румунії скасував мораторій на полювання на ведмедів, запроваджений у 2016 році, і відновив дискусії щодо контролю популяції ведмедів.

В Іспанії поліція вилучила 13 тонн заборонених хімікатів, які прямували до РФ попри санкції, запроваджені щодо Росії, як відповідь на вторгнення в Україну.

У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Австралія передасть Україні 49 танків Abrams у межах нового пакета військової допомоги на суму 245 мільйонів доларів.

В середу вранці, 16 жовтня, на Волині трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі військового Луцького ТЦК, внаслідок чого загинула жінка літнього віку.

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів дослідження, опитавши 2016 респондентів з різних областей України. За його результатами, наразі 33,4% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку, тоді як 48% переконані у протилежному.