Хотіли викрасти $500 тис. і вбити власника: викрито банду, що обкладала «даниною» бізнес

Джерело: Офіс генпрокурора, СБУ

Правоохоронці викрили злочинне угруповання на Донеччині. Бандити тероризували мешканців прифронтових міст, вимагали гроші від підприємців і влаштовували розбійні напади.

Задокументовано, як лідер банди вимагав пів мільйона доларів від власника приватного медзакладу в Краматорську, плануючи після цього вбити його і закопати тіло за містом.

“За задумом організатора, нападники, одягнені у камуфльований одяг, зі зброєю у руках мали схопити підприємця і посадити в автівку. Після цього, застосувавши силу, відібрати у нього ключі від квартири і коди доступу до сигналізації, сейфу, а також електронного гаманця, де зберігались грошові кошти та криптовалюта. Підозрюваний мав проникнути до оселі й забрати гроші та разом із виконавцями вивезти потерпілого за місто, де заздалегідь шукав для нього “могилу”, – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

У Кривому Розі зросла кількість постраждалих внаслідок ранкового ракетного удару РФ по районному управлінню поліції.

На українсько-угорському кордоні прикордонники зупинили 42-річного чоловіка з Хмельниччини та  78-річну жінку з Луганщини, які вдавали з себе подружжя.

Оголошено шорт-лист цьогорічної премії Nikon Comedy Wildlife Awards 2024.

Французькі ЗМІ повідомили, що в Катарі нібито досягли угоди з Україною та Росією про обмін тринадцятьма дітьми. Однак Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заперечив цю інформацію, зазначивши, що жодних угод про обмін дітьми не було і не може бути.

Організація Об’єднаних Націй (ООН) не має коштів для допомоги українцям цієї зими, повідомила представниця агентства ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг.