Шкільна працівниця у США потрапила за ґрати через крадіжку курячих крилець на 1,5 млн дол

Джерело: Sky News

У США шкільну працівницю засудили до дев’яти років ув’язнення за крадіжку курячих крилець на суму 1,5 мільйона доларів. 68-річна Віра Лідделл, яка працювала керівником громадського харчування в одному зі шкільних округів поблизу Чикаго, здійснювала масштабні крадіжки протягом пандемії COVID-19.

Схема розпочалася в липні 2020 року, коли Лідделл замовляла велику кількість курячих крилець, використовуючи шкільні кошти. Вона забирала замовлені продукти шкільним вантажним фургоном, але учні ніколи не отримували цієї їжі.

У той час навчальні заклади були закриті через пандемію. Попри це, шкільний округ продовжував надавати набори їжі для учнів, які навчалися дистанційно.

Крадіжку виявили під час рутинного аудиту, коли бізнес-менеджер школи помітив, що витрати на харчування перевищують бюджет на 300 тисяч доларів. Прокуратура звинуватила Лідделл у крадіжці та керуванні злочинним підприємством.

Після визнання провини її засудили до дев’яти років позбавлення волі.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.