Колишні охоронці Януковича та нацгвардієць: правоохоронці викрили агентурну мережу ФСБ

Джерело: СБУ, Нацполіція

СБУ викрила агентурну мережу російської ФСБ, що збирала інформацію про українські спецслужби, правоохоронців і високопосадовців. Росія планувала використовувати ці дані для ліквідації, вербування та інформаційно-психологічних операцій.

До агентурної мережі входили два колишні охоронці Януковича і чинний військовослужбовець Нацгвардії.

Головним агентом виявився Дмитро Іванцов, колишній керівник підрозділу УДО, який допомагав Януковичу втекти до Росії. Його завербували у ФСБ РФ ще до 2012 року. Після окупації Криму Іванцов перейшов на службу до ФСО РФ.

Також він залучив до співпраці Романа Лапу, колишнього віцекерівника охорони Януковича, який залишився в окупованому Севастополі.

До групи також входив 46-річний військовослужбовець Нацгвардії, який раніше був водієм Іванцова в УДО. За даними слідства, він використовував своїх знайомих у правоохоронних органах для отримання інформації, яку планував передати Іванцову.

Внутрішня безпека Нацполіції та СБУ викрили агентурну мережу фсб, до якої входили ексохоронці Януковича

Джерело: Нацполіція

Джерело: Нацполіція

Нацгвардійця затримали та повідомили про підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років ув’язнення. Іванцову і Лапі заочно повідомили про підозру по тій же статті.

Схвалений до використання антидепресант вортіоксетин поборов гліобластому – агресивний рак мозку.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів загальною вартістю 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.