Росія, ймовірно, готова підтримати ПВК «Вагнер» у планах зберегти присутність найманців в Африці – британська розвідка

Джерело: Міноборони Великої Британії

За даними розвідки Сполученого Королівства, вище керівництво Росії, ймовірно, готове підтримати бажання ПВК “Вагнер” зберегти широку присутність бойовиків в Африці.

Як розповіли у відомстві, деякі соціальні медіагрупи, пов’язані з ПВК “Вагнер”, відновили свою діяльність, акцентуючи на роботі групи в Африці.

“За останніми заявами російських посадовців, держава, ймовірно, готова прийняти амбіції ПВК “Вагнер” з підтримки її широкої присутності на континенті”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у розвідці додали, що 12 липня міністерство оборони Росії оголосило, що ПВК “Вагнер” передала 2000 одиниць військової техніки, включаючи танки.

Також у розвідці Сполученого Королівства підтвердили, що станом на 15 липня 2023 року принаймні невеликий частина “вагнерівців” прибула до табору в Білорусі.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.