Вночі над Україною збито 29 російських БпЛА

Джерело: командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

Уночі 15 серпня російські окупаційні війська вкотре атакували Україну ракетами та безпілотниками. Більшість ворожих цілей збито.

Для нічної атаки ворог застосував три керовані авіаційні ракети Х-59 (район пусків – Курська область. РФ) та 29 ударних БпЛА типу “Shahed” (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ, РФ).

У результаті протиповітряного бою розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил збито всі 29 ворожих БпЛА.

Безпілотники збивали над Миколаївською, Черкаською, Кіровоградською, Херсонською, Запорізькою, Сумською, Чернігівською та Київською областями.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що план перемоги, який він представить у США, передбачає “швидкі рішення” від партнерів і буде ефективним, якщо вони нададуть підтримку протягом найближчих двох місяців.

В “Укрпошті” анонсували благодійний поштовий випуск “Батальйон “Пухнасті”” з марками “Батальйон “Пухнасті”. Котики” та “Батальйон “Пухнасті”. Собачки”.

Європейська комісія виділить Україні у кредит до 35 мільярдів євро в рамках зобов’язань G7. Всього за цією ініціативою планують надати 50 млрд євро кредиту.

Елеанор Браун завантажила на вебсайт ескорт-послуг інтимні фото жінки, яка колись була коханкою її батька. Вона також опублікувала її номер телефону, після чого жінці почали телефонувати невідомі чоловіки.

За клопотанням прокурорів Святошинської прокуратури 41-річному киянину, підозрюваному у вбивстві пенсіонера на автозаправці, обрано запобіжний захід – утримання під вартою до 16 листопада 2024 року.