У Повітряних силах пояснили, чи може ППО збивати російські ракети подалі від житлових будинків

Джерело: національний телемарафон.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що ППО не може збивати російські БПЛА та ракети, якщо системи розташовані далі від житлових будинків. Перебазування систем за межами міста дозволить росіянам легше виявити прогалини в обороні.

“Засоби ППО різні – середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери, його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила. Це неможливо. У нас величезна лінія фронту – майже 2,5 тисячі кілометрів”, — зазначив Юрій Ігнат.

За його словами, різноманітні системи ППО розташовані на околицях міст. Водночас далі від міст знаходяться мобільні вогневі групи. Водночас авіація перебуває в тих місцях, де кількість систем ППО менша.

“Міста захищені таким чином, щоб населений пункт взяти в кільце і по можливості засоби ППО розміщені якомога щільніше, щоб знищувати ворожі цілі. Якщо засоби ППО розмістити далі, то противник скористається прогалинами. Зараз немає іншого способу, як розміщувати засоби ППО ближче до населених пунктів”, — резюмував речник.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.