Конгресмени просять Цукерберга пояснити, чому у Facebook та Instagram рекламують наркотики

Джерело: Engadget

19 членів Конгресу США закликали Марка Цукерберга пояснити, чому платформа Meta дозволила рекламувати кокаїн, екстезі та інші наркотичні речовини у фейсбуці та інстаграмі.

З таким проханням конгресмени звернулись після того, як Tech Transparency Project (TTP) сотні таких рекламних оголошень у соціальних мережах.

У звіті TTP вказано, що вони знайшли 450 оголошень у фейсбук та інстаграм, які продають різні фармацевтичні речовини. У низці цих оголошень прикріплені зображення ліків, які продають за рецептом, купи таблеток, порошків або кокаїн.

При натисканні на оголошення користувачів перенаправляли на сторонні програми, зокрема у телеграм.

“Схоже, Meta продовжує уникати своєї соціальної відповідальності та кидає виклик власним правилам спільноти. Що особливо кричуще в цьому випадку, так це те, що це не був створений користувачами контент у темній мережі або на сторінках приватних соціальних мереж, а скоріше це була реклама, схвалена та монетизована Meta. Багато з цих оголошень містили явні згадки про заборонені наркотики в назвах, описах, фотографіях і назвах облікових записів рекламодавців, які були легко знайдені дослідниками та журналістами Wall Street Journal і Tech Transparency Project за допомогою бібліотеки оголошень Meta. Однак, здається, вони пройшли непоміченими або проігноровані внутрішніми процесами Meta”, – мовиться у листі американських законодавців до Цукерберга.

Відтак конгресмени просять надати деталі рекламної політики Meta щодо оголошень, пов’язаних з наркотиками та дані про те, скільки разів переглядали небезпечну рекламу і скільки разів взаємодіяли з нею.

Meta повинна дати відповідь законодавцям до 6 вересня. Представник Meta сказав, що компанія планує відповісти на лист, і нагадав, що раніше вони вже давали коментар The Wall Street Journal про те, що відхиляють сотні тисяч оголошень через порушення політики платформи щодо реклами наркотиків.

  • Генеральний директор Meta Марк Цукерберг перепросив перед сім’ями дітей, котрі постраждали від образ та насильства на платформах соціальних мереж. Підприємець зробив заяву під час слухань у судовому комітеті Сенату 31 січня.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.