У Франції померла акторка і співачка Джейн Біркін

Джерело: Le Parisien.

У віці 76 років померла англо-французька актриса й співачка Джейн Біркін. Її тіло знайшла опікунка у будинку в Парижі.

Джейн Біркін — англо-французька акторка кіно й театру, попспівачка та кавалерка ордена Британської імперії. Вона починала свою кар’єру як актриса. Міжнародну популярність Біркін здобула під час стосунків із відомим актором і композитором Сержем Генсбуром.

Зіркова пара познайомилася під час зйомок у французькій сатиричній романтичній комедії 1969 року Slogan. Вона того ж року випустила дебютний альбом.

Фото: Getty Images /Джейн Біркін і Серж Генсбур

Протягом кар’єри артистка знялася у кількох стрічках і написала численні сольні альбоми. Дім моди Hermès присвятив їй дизайнерську сумочку Hermes Birkin.

У травні цього року вона відклала кілька концертів у Парижі через зламане плече. У вересні 2021 року вона пережила інсульт.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.

У Департаменті освіти Житомира поінформували, що учениця житомирського ліцею №23 Софія Тарнавська склала національний мультипредметний тест без жодної помилки та отримала максимальні 800 балів за чотири тести.

Станом на 6 липня Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після російських ракетних обстрілів, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.