Порошенко передав підрозділам ЗСУ партію дронів і техніки на Сумщину

Джерело: сайт “ЄС”

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко під час поїздки на кордон Сумщини передав підрозділам ЗСУ партію FPV-дронів, “мавіки” для розвідки, квадроцикли та іншу техніку. Бойовий підрозділ розвідбату “Єнот”, що діє на території країни-агресора, продемонстрував трофейну техніку, захоплену у росіян.

Фото: “Євросолідарність”

Серед трофеїв розвідники показали російський “Торнадо” — сучасну військову техніку, а також БМД і 120-мм міномет, які тепер служитимуть українській армії. Порошенко також продемонстрував захоплену гармату Д-30, зазначивши, що половина артилерійської потужності батальйону — це трофейна зброя.

Фото: “Євросолідарність”

Порошенко підкреслив важливість дронів на фронті, зазначивши, що вони досі в дефіциті. За його словами, щомісяця на фронт відправляється близько 4000 FPV-дронів вартістю понад 1,5 мільйона доларів. За його словами, що попри складнощі, забезпечення фронту дронами триває.

Фото: “Євросолідарність”

З початку повномасштабного вторгнення Порошенко передав військовим техніки та зброї на 5,6 мільярда гривень, зокрема понад 27 тисяч FPV-дронів цього року, ефективність яких перевищує 60%.

Фото: “Євросолідарність”

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.