«Ухилянт» заплатив $2 тис. за маршрут до Румунії, однак заблукав та викликав рятувальників

Джерело: ДПСУ

Військовозобов’язаний житель Миколаєва намагався незаконно потрапити в Румунію, а коли зрозумів, що втратив орієнтування, самостійно покликав на допомогу правоохоронців.

Чоловіка врятували прикордонники відділення “Богдан” Мукачівського загону спільно з гірськими рятувальниками Рахівського ДСНС на Закарпатті.

До місця, яке вказав миколаївець, висунулася спільна пошукова група прикордонників та рятувальників.

Чоловіка знайшли та доставили у прикордонний підрозділ, де його перш за все нагодували, адже горе-турист дуже зголоднів, оскільки все, що взяв із собою у високогірну подорож – закордонний паспорт, телефон та невелику упаковку желейних солодощів, — зауважили у повідомленні.

Зі слів затриманого, він мав намір перетинати кордон за допомогою провідника, якому віддав 1400 доларів та 500 євро. Та вже після перших кількох годин маршруту зрозумів, що фізично не готовий долати високогір’я. Проте, особа, яка отримала кошти за супровід до кордону, покинула “клієнта” та зникла у невідомому напрямку.

Деякий час чоловік самотужки намагався відшукати дорогу, проте ці спроби виявилися марними і йому довелося переночувати у лісі. На ранок мандрівник відшукав мобільний зв’язок та зателефонував рятувальникам.

Стосовно затриманого складено протоколи про адмінправопорушення. Також встановлюється коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіка через кордон.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.