Угорщина досі не пояснила ЄС своє рішення про спрощення вимог в’їзду для росіян і білорусів

Джерело: Euractiv 

Угорщина так і не пояснила країнам Євросоюзу своє рішення про спрощення вимог для в’їзду громадян Росії та Білорусі, хоча термін для цього вже сплив.

19 серпня завершився термін, до якого Угорщина мала відповісти на запит Європейської комісії про роз’яснення щодо змін в імміграційній політиці стосовно громадян цих двох країн. На початку серпня єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон надіслала угорському міністру внутрішніх справ Шандору Пінтеру лист із проханням пояснити ці зміни.

У своєму зверненні Йоганссон попросила угорську сторону надати відповіді на додані питання до 19 серпня. Але, за інформацією від представника Єврокомісії, станом на другу половину дня 19 серпня, відповідь від Угорщини так і не надійшла.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.