Аварія на яхті неподалік від Сицилії: безвісти зникли керівники провідних компаній

Джерело: BBC та Reuters

Внаслідок аварії яхти Bayesian біля берегів Сицилії одна людина загинула, а шестеро, включаючи впливових бізнесменів та юристів, зникли безвісти. Серед них — Джонатан Блумер, керівник американського банківського холдингу Morgan Stanley International, британський технологічний підприємець Майк Лінч, а також Кріс Морвілло, юрист зі світової юридичної компанії Clifford Chance.

Суперяхта під британським прапором, на якій перебували 22 особи з Великої Британії, США та Канади, потрапила у сильний шторм, коли стояла на якорі неподалік від берегів в порту Портічелло. Італійська берегова охорона підтвердила, що судно затонуло на глибині 49 метрів, а на місці тривають пошукові роботи.

П’ятнадцять осіб вдалося врятувати, серед них і власниця яхти, дружина Майка Лінча — Анджела Бакарес. Водночас серед врятованих опинилася і однорічна британська дівчинка. Водолази вже виявили тіло суднового кухаря, проте доля інших шести зниклих залишається невідомою.

Майк Лінч, один з найвідоміших підприємців у сфері високих технологій, був засновником компанії Autonomy, яку у 2011 році продав Hewlett-Packard за 11 мільярдів доларів.

В Краматорську зник 2-річний хлопчик, якого правоохоронці шукали цілу ніч. Відтак поліціянти знайшли дитину та розслідували обставини її зникнення.

Півзахисник збірної України з футболу та італійської “Дженоа” Руслан Маліновський дістав травму під час матчу чемпіонату Італії.

The Telegraph виявило, що Росія відправляє на фронт пенсіонерів воювати у складі армії РФ.

У Польщі стан стихійного лиха торкнувся 749 населених пунктів і 2,39 мільйона людей. Реальні ж постраждалі від повені становлять 57 тисяч осіб, – повідомив голова Канцелярії прем’єр-міністра Ян Грабєц під час наради у Вроцлаві, що стосується збитків від повені.

Громадський активіст і ветеран Андріан Волгін потрапив до лікарні з травмою голови після бійки з чоловіком, який у мережі образливо висловлювався про захисників зеленої зони біля озера.