Синоптикиня Діденко повідомила, де найближчими днями послабне спека

Джерело: Наталка Діденко

Синоптикиня Наталка Діденко повідомила, що в окремих областях України на кілька днів спаде спека.

За інформацією Діденко, завтра, 22 серпня у західних областях, а також на Вінниччині, Житомирщині та Київщині очікується зниження температури повітря до +25…+29 градусів. На заході подекуди +23…+25 градусів.

Водночас у решті областей спека триватиме. Зокрема, на Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів покажуть +30…+34, а на решті території – від +33 до +38 градусів.

“Загалом в Україні переважатиме суха погода, хіба по південній частині України та на заході подекуди завтра можливі локальні короткочасні грозові дощі”, – додала синоптикиня.

У Києві завтра, а також 23 та 24 серпня – також незначне зниження температури повітря: до +25…+29 градусів.

Однак вже 25-26 серпня спека повернеться до української столиці.

“Стовпчики термометрів знову вчепляться градусною лапою за гарячу гілку. І розгойдаються до +35 градусів і, можливо, вище!”, – наголосила Наталка Діденко.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.

Міністерка з питань міграції та надання притулку Нідерландів Марьолейн Фабер заявила, що уряд у Гаазі хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію деяких частин закону про надання притулку.