БЕБ завершило розслідування проти Коломойського: його судитимуть за 4 статтями

Джерело: пресслужба БЕБ

Детективи Бюро економічної безпеки України завершили кримінальне розслідування щодо бізнесмена Ігоря Коломойського.

Його судитимуть за 4 статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191. 

Зокрема йдеться про незаконні дії з банківськими документами та заволодіння коштами, а також заволодіння “Укрнафтою”. Підозрюваний, за даними слідства, організовував “заробіток”, укладаючи фіктивні договори щодо робіт, які практично не виконувались.

Нагадаємо, що 2 вересня 2023 року Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки повідомили про підозру Ігорю Коломойському.

За матеріалами правоохоронців, протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував більш як пів мільярда гривень шляхом виведення коштів за кордон. Для цього він використовував підконтрольні банківські установи.

8 травня йому повідомили про ще одну підозру – в організації замовного вбивства.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.

Міністерка з питань міграції та надання притулку Нідерландів Марьолейн Фабер заявила, що уряд у Гаазі хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію деяких частин закону про надання притулку.